Un grup de studenți de la UTM și de la Universitatea de Medicină produc ecrane de protecție pentru personalul medical
Full Article 2 minutes read

Un grup de studenți de la UTM și de la Universitatea de Medicină produc ecrane de protecție pentru personalul medical

Un grup de studenți de la Universitatea Tehnică din Moldova și de la Universitatea de Medicină „Nicolae Testemițanu” se ocupă de producerea ecranelor de protecție pentru personalul medical. Despre acest lucru a anunțat ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu în cadrul unei conferințe de presă, astăzi, 31 martie.

„Aș vrea să menționez un grup de studenți de la Universitatea Tehnică din Moldova, dar și de la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie, care s-au mobilizat. Ministerul le-a oferit spații, respectându-se absolut toate măsurile de securitate a acestora și care în zilele curente produc acele viziere sau cum le mai cunoaștem drept ecrane de protecție pentru personalul medical”, a declarat Viorica Dumbrăveanu.

Aceasta a spus că deja au fost repartizate 2000 de ecrane de protecție pentru instituțiile medicale strategice, dar și cele raionale.

„Vor fi câteva mii de viziere, care vor fi produse și vor fi distribuite în toată țara. Țin să le mulțumesc pentru inițiativa frumoasă cu care au venit și nemijlocit cu acțiunile concrete pe care le întreprind”, a mai precizat Dumbrăveanu.

Menționăm că în Republica Moldova au fost confirmate 298 de cazuri de infectare cu COVID-19, dintre care 18 persoane s-au însănătoșit și 2 au decedat.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: