Un jurnalist AFP și-a pierdut viața în Ucraina: avea 32 de ani 
Full Article 2 minutes read

Un jurnalist AFP și-a pierdut viața în Ucraina: avea 32 de ani 

În estul Ucrainei a decedat videojurnalistul agenției de știri Agence France-Presse (AFP) Arman Soldin. Anunțul a fost făcut de agenție. 

Soldin a murit în urma bombardamentelor din apropierea orașului Ceasov Iar, lângă Bahmut, scrie Meduza.

Potrivit postărilor jurnalistului de pe rețelele de socializare, la începutul lunii mai el se afla în zona Bahmut. Soldin a vorbit în special despre bombardamentele rusești, precum și despre locuitorii rămași în oraș.

Faptul că trupele ruse au tras asupra Ceasov Iar pe 9 mai a anunțat conducerea orașului Serghei Ceaus. El a raportat despre o persoană decedată urmare a bombardamentelor.

Novaya Gazeta Europa a menționat că jurnalistul avea 32 de ani și împreună cu o echipă și un grup de militari ucraineni au fost atacați cu rachete. Se menționează că una din rachete a căzut în apropiere de locul unde zăcea jurnalistul.

Pe 5 mai, organizația ucraineană UAnimals a publicat un video în care Arman Soldin, împreună cu colegii săi, a găsit un arici într-un șanț și l-au salvat de la moarte. 

Potrivit publicației Suspilne, Arman Soldin este al 10-lea jurnalist care a murit în războiul din Ucraina.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: