Un lot de 21 600 de vaccinuri donate de România va ajunge astăzi la Chișinău
Full Article 2 minutes read

Un lot de 21 600 de vaccinuri donate de România va ajunge astăzi la Chișinău

Cele 21 600 de doze de vaccin donate de România vor ajunge chiar astăzi la Chișinău. Guvernul României a adoptat, în ședința de Guvern  din 26 februarie, o Hotărâre în acest sens, scrie psnews.ro.

Premierul român Florin Cîțu și-a exprimat speranța că acele 21.600 de doze – despre care spune că ar putea fi din serul de la AstraZeneca – vor ajunge chiar astăzi în Moldova.

Transportul va fi asigurat de Ministerul Afacerilor Interne din România, prin Departamentul pentru Situaţii de urgenţă şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă din România, în aplicarea Mecanismului European de Protecţie Civilă.

„Am convocat astăzi şedinţa de Guvern în sistem online pentru a aproba Hotărârea care operaţionalizează această decizie. Este esenţial ca medicii şi personalul din sistemul de sănătate al Republicii Moldova, implicat în prima linie a luptei împotriva COVID-19, să beneficieze cât mai rapid de vaccin”, a declarat premierul Florin Cîţu.

***

Tot astăzi, Ministerul Sănătății de la Chișinău a anunțat că a primit o notificare de la platforma COVAX, prin care a fost confirmată livrarea primului lot de vaccinuri împotriva COVID-19 pentru Republica Moldova. În perioada 28 februarie – 3 martie, în țară urmează să ajungă 14.400 doze de vaccin AstraZeneca (producător Coreea de Sud).

Pe 24 februarie, guvernul României a anunțat că va oferi Moldovei 20 de mii de doze de vaccin, ceea ce constituie prima tranșă din cele 200 000 de doze de vaccin promise de președintele Klaus Iohannis.

La prima etapă vor fi vaccinați lucrătorii din instituțiile medico-sanitare, personalul din cadrul secțiilor de reanimare și terapie intensivă, personalul din cadrul secțiilor spitalicești cu specific de Covid-19.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: