Un medic din Fălești riscă până la 3 ani de închisoare. Va fi judecat pentru malpraxis
Full Article 2 minutes read

Un medic din Fălești riscă până la 3 ani de închisoare. Va fi judecat pentru malpraxis

Încă o cauză penală de malpraxis a fost remisă în instanța de judecată. Un medic din Fălești este învinuit de încălcarea regulilor sau metodelor de acordare a asistenței medicale, ce au cauzat decesul unui nou-născut. Medicul riscă până la 3 ani de închisoare. 

Procuratura raionului Fălești a finalizat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată cauza penală în privința unui medic obstetrician ginecolog.

Persoana este învinuită că având calitatea de medic obstetrician-ginecolog al Secției obstretică și ginecologie a IMSP „Spitalul raional Fălești” nu a determinat existența bazinului strâmtat al pacientei, ca urmare având loc o naștere complicată.

Potrivit procurorilor, situația necesita transportarea gravidei la o instituție de un nivel mai înalt sau în caz de contraindicație pentru transportare, fiind necesară operația cezariană în perioada I a travaliului.

Doctorul, însă, a luat decizia incorectă de administrare a Oxitocinei, aceasta fiind contraindicată în asemenea situații, iar ca rezultat s-a decis ca nașterea să continue pe cale naturală”, au precizat reprezentanții Procuraturii Generale.

Cazul a avut loc pe 15 mai 2018, în sala de naștere la IMSP „Spitalul raional Fălești”.

În cadrul primirii aceleiași nașteri a apărut o altă situaţie obstetricală în care, din motivul că nu a fost utilizată extracția pneumatică a fătului cu aplicarea ventuzei obstreticale, copilul s-a născut în stare gravă, fiindu-i provocate leziuni corporale în rezultatul cărora ulterior, la data de 05 iunie 2018 în IMSP „Spitalul clinic Municipal nr.1″, a survenit decesul nou-născutului”, au comunicat reprezentanții Procuraturii.

Medicul pledează nevinovat.

Potrivit procurorilor, infracțiunea incriminată inculpatei se pedepsește cu închisoare de până la 3 ani cu (sau fără) privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: