Un medic din Ungheni va fi judecat pentru malpraxis. Ar fi acționat cu întârziere la o naștere, iar bebelușul a decedat
Full Article 2 minutes read

Un medic din Ungheni va fi judecat pentru malpraxis. Ar fi acționat cu întârziere la o naștere, iar bebelușul a decedat

Procuratura raionului Ungheni a finisat urmărirea penală și expediat în instanța de judecată cauza penală în privința unui medic obstetrician-ginecolog. Cel din urmă este învinuit că ar fi încălcat din neglijenţă regulile şi metodele de acordare a asistenţei medicale. Medicul ar fi recurs cu întârziere la efectuarea unei nașteri prin operație cezariană, acțiune ce s-a soldat cu decesul fătului. 

Pe 17 octombrie, Procuratura Generală a comunicat mai multe detalii.

Medicul obstetrician-ginecolog învinuit este și șeful Secției obstetrică, precum și directorul Centrului Perinatal de nivelul II al IMSP Spitalul Raional Ungheni. Se menționează că el are vechimea în specialitatea respectivă de aproximativ un an.

Procuratura susține că medicul era la curent că pe 7 mai 2021, în maternitatea instituției medicale, fusese spitalizată de urgență o gravidă, cu termenul sarcinii de 39-40 săptămâni, aceasta fiind și la prima naștere. Femeia acuza cefalee și tensiune arterială mărită.

„Manifestând atitudine neglijentă față de regulile și metodele de acordare a asistenței medicale, după mai multe ore de suferințe insuportabile ale victimei, medicul a recurs cu întârziere la efectuarea nașterii prin operație cezariană, acțiuni ce s-au soldat la ora 15:15, la scurt timp după naștere, cu decesul extrauterin al fătului”, comunică reprezentanții Procuraturii.

Se menționează că respectiva cauză este a treia la număr expediată în ultimul an spre examinare la Judecătoria Ungheni, în care unii angajați ai sistemului medical din raionul Ungheni au statut de inculpați, pentru încălcarea din neglijență a regulilor.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: