Un minor a fost condamnat la 11 ani de închisoare. Își folosea câinele pentru a intimida și speria victimele
Full Article 2 minutes read

Un minor a fost condamnat la 11 ani de închisoare. Își folosea câinele pentru a intimida și speria victimele

Un minor de 17 ani a fost găsit vinovat pentru săvârșirea mai multor episoade de furt, jaf, tâlhărie și pungășie. Astfel, adolescentul a fost condamnat la 11 de ani de detenție. Sentința a fost pronunțată, pe 6 martie, de către Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani. 

Conform acuzațiilor aduse de către procurori, minorul este învinuit că, în perioada aprilie – octombrie 2022, a comis 11 infracțiuni printre care: trei furturi, șase jafuri, o tâlhărie și o pungășie.

Procurorii menționează că în timpul majorității infracțiunilor comise, inculpatul folosea câinele său de rasă Rottweiler, pentru a intimida și speria victimele și în caz de opunere de rezistentă le amenința pe acestea cu asmuțirea câinelui.

Inculpatul și-a recunoscut vinovăția în săvârșirea faptelor de care a fost acuzat. Prin urmare, judecata pe acest caz, s-a realizat conform unei proceduri simplificare, pe baza probelor administrate în faza de urmărire penală.

Astfel, instanța de judecată a condamnat tânărul la 11 ani de închisoare, cu executarea pedepsei într-un centru de detenție pentru minori.

La pronunțarea sentinței de condamnare, instanța de judecată a dispus încasarea din contul inculpatului în beneficiul părților vătămate a prejudiciului material cauzat în mărime totală de a 40 854 lei.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată, în termen de 15 zile, la Curtea de Apel Chișinău.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: