Un minor, printre participanții la cursa din parcul Valea Trandafirilor. Ce sancțiuni riscă? (FOTO)
Full Article 2 minutes read

Un minor, printre participanții la cursa din parcul Valea Trandafirilor. Ce sancțiuni riscă? (FOTO)

Poliția a identificat cei trei tineri care au participat la o cursă în parcul Valea Trandafirilor din sectorul Botanica al capitalei. Printre ei este un minor. Aceștia riscă amenzi, iar unul dintre ei ar putea rămâne fără permis de conducere pe o perioadă de până la un an, anunță Inspectoratul Național de Securitate Publică (INSP) pe 25 ianuarie.

Totul s-a întâmplat în noaptea de 22 spre 23 ianuarie, în jurul orei 04:00, când trei tineri de 16, 20 și 21 de ani, din Chișinău, au încălcat regulile de circulaţie rutieră și au pătruns cu mașinile pe o alee din parcul Valea Trandafirilor din capitală.

Duminică, ofițerii Inspectoratului Național de Securitate Publică împreună cu Direcţia de Poliţie a municipiului Chişinău, au indentificat făptașii. Aceștia s-au dovedit a fi 3 tineri cu vârsta de 16, 20 și 21 de ani, din Chișinău.

Tânărul de 21 de ani riscă o amendă între 1500 și 2000 de lei și 5 puncte de penalizare, cu privarea dreptului de a conduce vehicule pe o perioada de la 6 – 12 luni.

Pe numele minorului a fost întocmit un proces-verbal pentru conducerea unui automobil fără permis de conducere, fiindu-i aplicată amenda de 3000 de lei. Mai mult, pentru comportament agresiv și încălcarea regulamentului circulației rutiere, polițiștii recomandă să îi fie aplicată și o amendă în mărime de 2000 de lei.

Decizia finală privind sancțiunile acestora urmează să fie luată de instanța de judecată.

Cel de 20 de ani a luat în chirie un automobil de marcă BMW și l-a predat prietenului său minor, de 16 ani. Pentru că a predat conducerea mașinii unei persoane care nu deține permis de conducere, a fost sancționat cu 4500 de lei.

În timpul audierilor la Inspectoratul de Poliție Botanica unul dintre tineri a recunoscut că a recurs la acest gest din dorința de a publica imaginile video pe TikTok.

Persoane sancționate pentru că au manifestat un comportament agresiv în parcul Valea Trandafirilor

Tinerii, în noaptea…

Publicată de Inspectoratul Național de Securitate Publică al IGP pe Duminică, 24 ianuarie 2021

Incidentul a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: