UPDATE Ministerul de Externe confirmă: Un moldovean a fost ucis într-o explozie care s-a produs la frontiera Rusiei cu Ucraina
Full Article 2 minutes read

UPDATE Ministerul de Externe confirmă: Un moldovean a fost ucis într-o explozie care s-a produs la frontiera Rusiei cu Ucraina

UPDATE: Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene informează că doi cetățeni moldoveni au avut de suferit urmare a unei explozii la punctul de trecere a frontierei Troebortnoe din regiunea Briansk a Federației Ruse. Conform ultimelor informații recepționate de către Ambasada țării noastre la Moscova, 1 cetățean moldovean a decedat. Al doilea cetățean moldovean a fost internat în secția de reanimare a spitalului raional central din Sevsk, regiunea Briansk. Identitatea ambelor persoane a fost stabilită.

Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă este în contact cu autoritățile competente, dar și cu rudele victimelor, pentru a oferi asistența consulară necesară, precizează MAEIE.

Știrea inițială: La punctul de frontieră Troebortnoe din regiunea Breansk s-a produs o explozie. Printre victime este și un moldovean. Acesta a decedat, informează presa rusă. Alte trei persoane au fost rănite. NM a solicitat un comentariu din partea Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene care a precizat că va reveni ulterior cu informații.

Potrivit guvernatorului regiunii Alexander Bogomaz, citat de Meduza în dimineața zilei de 26 iulie, o dronă a zburat de pe teritoriul Ucrainei și a aruncat un dispozitiv exploziv într-un depozit temporar din apropiere.

Nu au existat informații despre posibile întreruperi în funcționarea punctului de control din cauza bombardamentelor.

De la începutul invaziei ruse a Ucrainei în regiunile de graniță cu Rusia, autoritățile și locuitorii locali au raportat în mod regulat bombardamente sau explozii. De obicei, autoritățile ucrainene nu confirmă aceste incidente. Există un nivel ridicat de amenințare teroristă în Breansk și în alte regiuni de graniță ale Rusiei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: