UPDATE Un moldovean diagnosticat cu COVID-19 în România a fost internat la Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății
Full Article 2 minutes read

UPDATE Un moldovean diagnosticat cu COVID-19 în România a fost internat la Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății

Cetățeanul Republicii Moldova, diagnosticat cu COVID-19 în România, a fost internat la Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), deoarece acesta este calificat drept pacient suspect la infecția cu COVID-19.

De asemenea, MSMPS informează că „pacientul nu deține nici un document care confirmă infectarea cu COVID-19”.

Știrea inițială

Un moldovean diagnosticat cu COVID-19 în România a fost transportat în Republica Moldova, informează Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, astăzi, 17 martie. 

„Pacientul a fost preluat de la punctul de trecere al frontierei de stat de la Giurgiulești, de un echipaj al serviciului medical de urgență Cahul și transportat la Spitalul clinic de boli infecțioase „Toma Ciorbă” din mun. Chișinău”, a mai anunțat Ministerul Sănătății.

Precizăm că în Republica Moldova au fost confirmate 29 de cazuri de infectare cu COVID-19. Totodată, sunt 43 de cazuri suspecte. În același timp, 11 238 de persoane se află sub monitorizare la domiciliu. Mai mult, un pacient a fost tratat.

*IMPORTANT! Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat pandemie de coronavirus. Virusul se transmite mai ales pe cale respiratorie. 80% dintre pacienți suportă boala ca pe o răceală simplă, dar în 20% dintre cazuri pot avea loc complicații grave. Nivelul mediu de mortalitate este de 3,5%, însă în cazul persoanelor vârstnice poate ajunge la 14-15%. Pentru a vă proteja, urmați câteva recomandări simple:
1. Spălați mâinile în mod regulat cu apă și săpun sau dezinfectați-le cu soluții pe bază de spirt;
2. Păstrați distanța de minimum 1 metru față de alte persoane (în special față de cele care tușesc sau strănută);
3. Nu vă atingeți ochii, nasul, gura cu mâinile murdare;
4. În cazul în care tușiți sau strănutați, acoperiți-vă gura cu un șervețel sau cu încheietura cotului;
5. În cazul în care aveți febră, tuse uscată sau dificultăți de respirație – apelați serviciul 112. Atenție! Nu mergeți personal la spital sau clinică, pentru a nu pune în pericol alte persoane

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: