Un moldovean și un român au murit înghețați în Italia: Trăiau într-o baracă improvizată
Full Article 2 minutes read

Un moldovean și un român au murit înghețați în Italia: Trăiau într-o baracă improvizată

Un moldovean de 55 de ani și un român de 60 de ani au murit în Italia din cauza frigului și a condițiilor de viață precare. Cei doi bărbați locuiau într-o baraca improvizată pe care și-o construise la Rimini, în zona centrului comercial Le Befane, informează Rotalianu.

Ion Bîstrițchi, un bărbat originar din Republica Moldova, a înghețat de frig, în noaptea de 20 decembrie, în apropierea fostei cazărmi abandonate Riva di Villasanta, din Verona

„A băut ca să se încălzească. La un moment dat ne-a spus că este amețit. L-am ținut de mână până la capăt”, au povestit prietenii săi.

Ion a fost contabil, dar acum trei ani s-a despărțit de soția sa, a rămas fără casă și printr-o conjunctură nefericită ajunsese să trăiască din cerșit.

„S-a întâmplat pe la trei și jumătate. Avea 55 de ani, acum doi-trei ani a divorțat de soția sa și a rămas fără niciun adăpost. A fost contabil bancar, apoi și-a pierdut acel loc de muncă. Un om bun, ne-a ajutat pe toți. Are doi copii în Moldova, scrieți-i corect numele și prenumele, să sperăm că ajunge vestea și la ei”, a povestit un tânăr moldovean.

A fost chemată ambulanța, dar încercările personalului sanitar de a-l resuscita pe bărbatul moldovean au fost inutile.

NM l-a contactat pe purtătorul de cuvânt al MAEIE, Daniel Vodă, care ne-a spus că va reveni ulterior cu detalii.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: