Un moldovean și un român au murit înghețați în Italia: Trăiau într-o baracă improvizată
Full Article 2 minutes read

Un moldovean și un român au murit înghețați în Italia: Trăiau într-o baracă improvizată

Un moldovean de 55 de ani și un român de 60 de ani au murit în Italia din cauza frigului și a condițiilor de viață precare. Cei doi bărbați locuiau într-o baraca improvizată pe care și-o construise la Rimini, în zona centrului comercial Le Befane, informează Rotalianu.

Ion Bîstrițchi, un bărbat originar din Republica Moldova, a înghețat de frig, în noaptea de 20 decembrie, în apropierea fostei cazărmi abandonate Riva di Villasanta, din Verona

„A băut ca să se încălzească. La un moment dat ne-a spus că este amețit. L-am ținut de mână până la capăt”, au povestit prietenii săi.

Ion a fost contabil, dar acum trei ani s-a despărțit de soția sa, a rămas fără casă și printr-o conjunctură nefericită ajunsese să trăiască din cerșit.

„S-a întâmplat pe la trei și jumătate. Avea 55 de ani, acum doi-trei ani a divorțat de soția sa și a rămas fără niciun adăpost. A fost contabil bancar, apoi și-a pierdut acel loc de muncă. Un om bun, ne-a ajutat pe toți. Are doi copii în Moldova, scrieți-i corect numele și prenumele, să sperăm că ajunge vestea și la ei”, a povestit un tânăr moldovean.

A fost chemată ambulanța, dar încercările personalului sanitar de a-l resuscita pe bărbatul moldovean au fost inutile.

NM l-a contactat pe purtătorul de cuvânt al MAEIE, Daniel Vodă, care ne-a spus că va reveni ulterior cu detalii.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: