Un muzician moldovean care a evoluat recent în China – plasat în carantină. Starea altor doi nu este clară
Full Article 2 minutes read

Un muzician moldovean care a evoluat recent în China – plasat în carantină. Starea altor doi nu este clară

Trei muzicieni din Republica Moldova au evoluat recent chiar în orașul chinez Wuhan, unde a izbucnit focarul coronavirusului care face ravagii în ultimele săptămâni. Informația a fost confirmată chiar de către unul dintre ei, Radu Croitoru, pe pagina sa de Facebook. Publicația Diez scrie, vineri, 24 ianuarie, că un muzician a fost plasat în carantină, în timp ce starea altor doi nu este clară.

Potrivit Diez, directoarea Sălii cu Orgă, unde activează unul dintre muzicieni, a declarat că unul dintre artiști este în carantină.

„De la Sala cu Orgă a fost doar o persoană. Ea a venit ieri, s-a prezentat prima zi și a fost trimisă pentru investigații, și nu vine la serviciu. Chiar astăzi a fost la medic a făcut toate analizele și stă în carantină”, a precizat Lariza Zubcu.

Alți doi artiști sunt studenți de la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice. Contactată de Diez, rectorul instituției, Victoria Melnic, a menționat că nu cunoaște detalii despre tineri, dat fiind faptul că aceștia se află în prezent în vacanță, iar situația și măsurile luate de către studenți vor fi aflate luni.

„Muzicienii români sunt obligați să dea analize și să stea acasă două săptămâni. Eu inclusiv, am fost sunat și de medic să mă întrebe dacă n-am simptome. Stau acasă în carantină – la Brașov”, a menționat muzicianul Radu Croitorul pentru Diez.

Precizăm că, în data de 22 ianuarie, publicația Timis Online a scris că mai mulți artiști de la Filarmonica Banatul din Timișoara și de la alte filarmonici din România au concertat în orașul Wuhan din China. Din orchestră au făcut parte 50 de muzicieni de la Filarmonica Banatul din Timișoara, Arad, Oradea, Cluj, Brașov, București și Constanța. Ulterior a devenit cunoscut faptul că printre aceștia sunt și trei artiști originari din Chișinău.

Precizăm că, potrivit celui mai recent bilanț, 26 de oameni au murit și peste 830 au fost infectați cu coronavirusul care face ravagii în China. 

Coronavirusurile provin dintr-o familie mai mare de virusuri care creează diverse boli. Simptomele încep de la febră și pot ajunge la insuficiență renală. Se pot transmite ușor de la o persoană la alta. Virusul detectat în China creează febră și dificultăți respiratorii.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: