Un nou concurs privind cumpărarea a 100 de autobuze pentru chișinăuieni
Full Article 1 minutes read

Un nou concurs privind cumpărarea a 100 de autobuze pentru chișinăuieni

Primăria capitalei a lansat repetat licitația deschisă privind achiziționarea a 100 de autobuze noi pentru chișinăuieni. Suma prevăzută pentru lot este de 270 milioane lei. 

Menționăm că este a doua oară când municipalitatea lansează concurs internațional pentru achiziționarea unui lot de 100 de autobuze, în vederea îmbunătățirii serviciilor de transport din capitală, în condițiile când rezultatele primei licitații, desfășurate în anul 2020 au fost anulate.

Anunțul despre concurs a fost publicat pe platforma electronică „achizitii.md”, urmând să fie publicat și în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Primarul General, Ion Ceban, și-a exprimat speranța că de această dată, vor fi achiziționate autobuzele noi prevăzute pentru capitală. „Problema transportului public este una din provocările actuale ale municipalității, îndeosebi în perioadă pandemică, când se impune îmbarcarea pasagerilor doar la 50% din capacitatea vehiculului”, a menționat Ion Ceban.

Licitația va dura 35 de zile. Conform cerințelor formulate de municipalitate, lotul de autobuze trebuie să fie livrat la Chișinău în termen de 6 luni de la semnarea contratului de achiziție.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: