Un nou cutremur, cu magnitudinea de 5,4 grade, s-a produs în Turcia. Acesta a fost urmat de zeci de replici
Full Article 2 minutes read

Un nou cutremur, cu magnitudinea de 5,4 grade, s-a produs în Turcia. Acesta a fost urmat de zeci de replici

Un cutremur cu magnitudinea de 5,4 grade a avut loc, pe 8 februarie, în Turcia. Informația a fost confirmată de Centrului Seismologic Euro-Mediteranean.

Seismul s-a produs la ora locală 14:11, în partea centrală a Turciei, la o adâncime de 5 km.

Cutremurul a fost însoțit de alte zeci de replici, printre care cele mai puternice cu magnitudinea de 4,8, 4,6, 4,5 grade.

Amintim că un cutremur cu magnitudinea 7,8 a avut loc, pe 6 februarie, în sud-estul Turciei, lângă granița cu Siria. Conform celui mai recent bilanț, peste 10.000 de persoane au murit, iar mai mult de 50.000 au fost rănite în timpul cutremurului.

Amintim că echipa de salvatori a Republicii Moldova specializată în căutare-salvare urbană, formată din 55 angajați IGSU cu 12 unități de tehnică grea și 2 câini de căutare-salvare au pornit în misiune internațională în Turcia în seara zilei de 6 februarie. Salvatorii moldoveni urmează să activeze în zona afectată de seism cel puțin 7 zile.

Echipa de salvatori a Republicii Moldova a trecut hotarele Turciei, a informat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) pe 8 februarie.

Pentru a ajunge la destinație, angajații IGSU mai trebuie să parcurgă 950 de km, însă deplasarea acestora este tergiversată de condițiile meteo nefavorabile cu precipitații sub formă de ninsori abundente.

Estimativ, specialiștii noștri vor ajunge în zona afectată către ora 19:00. Acolo, salvatorii vor forma două echipe de lucru.

Prima echipă va prelua instalarea unei tabere de câmp complet operațională, iar a doua va merge în misiuni de cercetare, căutarea sinistraților și efectuarea lucrărilor de asigurare.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: