Un nou decret semnat de Putin: a simplificat procedura de obținere a cetățeniei ruse pentru străini
Full Article 2 minutes read

Un nou decret semnat de Putin: a simplificat procedura de obținere a cetățeniei ruse pentru străini

Vladimir Putin a simplificat procedura de obținere a cetățeniei Federației Ruse de către străini. Președintele rus a semnat un decret prin care a fost modificat un alt act semnat de el în septembrie 2022. 

Putin a semnat un decret care aduce modificări la un alt decret semnat de el pe 30 septembrie „Cu privire la primirea cetățeniei Federației Ruse într-o manieră simplificată a cetățenilor străini și apatrizilor care au încheiat contracte pentru serviciul militar”, scrie BBC.

În toamnă, decretul lui Putin prevedea că străinilor care au semnat un contract militar pentru cel puțin un an li se eliberează pașapoarte rusești conform unei proceduri simplificate – doar dacă au participat la acțiuni militare cel puțin 6 luni.

Noua versiune a decretului nu spune nimic despre participarea la acțiuni militare, dar a rămas mențiunea despre războiul împotriva Ucrainei, pe care autoritățile ruse îl numesc „operațiune militară specială”, iar perioada pentru care trebuie încheiat un contract este un an.

Pentru un regim simplificat de obținere a cetățeniei ruse pot „pretinde cetățenii străini care au încheiat contracte de serviciu militar în perioada operațiunii militare speciale”. Pe un regim simplificat pot conta și membrii familiei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: