Un nou fals, dezmințit de autorități: Cetățenii nu sunt obligați să-și doneze salariul de o zi pentru refugiați
Full Article 1 minutes read

Un nou fals, dezmințit de autorități: Cetățenii nu sunt obligați să-și doneze salariul de o zi pentru refugiați

În spațiul public circulă mai multe zvonuri referitoare la faptul că Guvernul obligă cetățenii să doneze salariul de o zi pentru susținerea refugiaților ucraineni aflați pe teritoriul Republicii Moldova. Autoritățile declară că informația reprezintă un fals. 

„Prim-ministra Natalia Gavrilița nu a declarat acest lucru. Guvernul s-a mobilizat chiar de la declanșarea războiului pentru a elabora mecanisme de gestionare a fluxului de migranți, dar și pentru a asigura necesitățile și protecția de care au nevoie refugiații din Ucraina, aflați la moment pe teritoriul Republicii Moldova”, comunică autoritățile.

În aceeași declarație se menționează că Guvernul susține doar inițiativele benevole ale cetățenilor în sprijinul cetățenilor ucraineni refugiați în Republica Moldova.

De menționat că odată cu începerea războiului din Ucraina în spațiul informațional au fost introduse mai multe știri false. În acest fel, autoritățile moldovenești au anunțat despre lansarea canalului de telegram oficial de verificare a informațiilor guvernamentale – https://t.me/prima_sursa_md.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: