Un nou membru în Consiliul de supraveghere al Băncii Naționale a Moldovei. Cine este Ion Lapteacru
Full Article 1 minutes read

Un nou membru în Consiliul de supraveghere al Băncii Naționale a Moldovei. Cine este Ion Lapteacru

Consiliul de supraveghere al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) are un nou membru. Este vorba despre Ion Lapteacru, care a fost numit în funcție prin decizia Parlamentului. Un proiect de hotărâre a fost votat de 56 de deputați, în cadrul ședinței plenare din 16 mai. 

Potrivit unui comunicat publicat de Parlament, Ion Lapteacru este doctor habilitat în științe economice. De peste 15 ani este profesor la Universitatea din Bordeaux, Franța. În perioada 2015-2021 a fost director adjunct al Laboratorului de analize și cercetări în economie și finanțe internaționale la Universitatea din Bordeaux. Este autor al numeroase articole și lucrări de cercetare în reglementare bancară, politică monetară și sisteme bancare.

Consiliul de supraveghere al BNM este constituit din șapte membri, care au un mandat de șapte ani. Potrivit legii, Consiliul de supraveghere este responsabil de organizarea unui sistem eficient de supraveghere publică independentă a activităţii Băncii Naţionale. Printre atribuţii sunt: aprobarea raportului anual şi a situaţiilor financiare anuale, adoptarea, verificarea şi evaluarea standardelor sistemului de control intern etc.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: