Un nou protest în capitală. Două asociații de transportatori cu peste 100 de mașini vor manifesta în fața sediului INSP
Full Article 2 minutes read

Un nou protest în capitală. Două asociații de transportatori cu peste 100 de mașini vor manifesta în fața sediului INSP

La ora 12:00, Asociația Patronală a Profesioniștilor din Transporturi „Transportatorul și Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA) vor protesta în fața sediului Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP). Polițiștii au venit în dimineața zilei de 21 martie cu un apel către organizatorii și participanții manifestației. Aceștia au solicitat protestatarilor să se conformeze indicațiilor oamenilor legii și să nu blocheze benzile de circulație din capitală. 

Poliția îndeamnă atât organizatorii, cât și participanții să respecte legislația și să se conformeze indicațiilor oamenilor legii.

„Desfășurarea întrunirilor cu blocarea benzilor de circulație, a arterelor de transport sau a căilor de acces și evacuare către instituțiile publice în zilele lucrătoare sunt interzise”, comunică polițiștii.

Totodată, oamenii legii solicită cetățenilor să manifeste înţelegere faţă de măsurile de ordine şi siguranţă publică și să respecte indicaţiile forţelor de ordine.

„Vom depune tot efortul ca să evităm disconfortul participanților la trafic și al locuitorilor capitalei”, se mai arată în declarația Poliției Republicii Moldova.

Anterior, APOTA declara că va protesta după ce mai multe mijloace de transport au rămas fără numere de înmatriculare, la protestul din 12 martie. Scopul manifestației este de a „atrage atenția societății asupra persecuțiilor și fărădelegilor comise de poliție împotriva transportatorilor, drept răspuns la faptul că operatorii nu au renunțat să ofere servicii de transport ocazional protestatarilor”.

APOTA menționa că va participa la manifestație cu peste 100 de persoane cu 100 de mașini.

Asociația Patronală a Profesioniștilor din Transporturi „Transportatorul” a menționat că va susține revendicările înaintate de Asociația Patronală „APOTA” și se va alătura protestului transportatorilor rutieri din 21 martie curent. „Considerăm că acțiunile unor polițiști încalcă flagrant normele naționale și internaționale în domeniul drepturilor garantate de legislația Uniunii Europene. (…) Reamintim că companiile de transport nu sunt parte a procesului politic, ci acordă servicii de transport contra plată, indiferent de poziția politică a comanditarului”, susțineau reprezentanții Asociației Patronale a Profesioniștilor din Transporturi „Transportatorul”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: