Noi detalii despre reținerea ofițerului SPIA. Urmează să fie suspendat din funcție pentru lipsă de etică profesională (UPDATE)
Full Article 1 minutes read

Noi detalii despre reținerea ofițerului SPIA. Urmează să fie suspendat din funcție pentru lipsă de etică profesională (UPDATE)

Un ofițer din cadrul Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI a fost reținut de procurorii anticorupție și reprezentanții Centrului Națonal Anticorupție (CNA), în dimineața de 13 iulie. Informația a fost confirmată pentru NM de către Victoria Timuș-Loza, de la serviciul relații publice al CNA.

Angajatul MAI este bănuit de trafic de influență.

UPDATE (10:20) SPIA a publicat o declarație cu privire la acest caz. Astfel, potrivit reprezentanților instituției, fapta pentru care este cercetat angajatul SPIA nu ar avea legătură cu atribuțiile acestuia de serviciu. Acesta va fi suspendat din funcție.

În privința angajatului este inițiată o anchetă de serviciu, în cadrul căreia acesta urmează să fie suspendat din funcție. Serviciul protecție intrenă și anticorupție al MAI susține cu fermitate politica de combatere a corupției în rândul angajaților din cadrul sistemului afacerilor interne și face eforturi pentru a identifica persoanele care au probleme de integritate și etică profesională”, se arată în comunicat.

Știre în curs de actualizare


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: