Un om de afaceri revendică cei 1,5 mln de euro găsiți într-un camion la postul vamal Leușeni
Full Article 2 minutes read

Un om de afaceri revendică cei 1,5 mln de euro găsiți într-un camion la postul vamal Leușeni

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) și Serviciul Vamal informează despre apariția unui nou figurant în dosarul contrabandei cu peste 1,5 milioane de lei, depistate la postul vamal Leușeni. Este vorba despre cetățeanul Republicii Moldova, Adriano Dulgher, care a fost ieri audiat în calitate de bănuit.

Acesta s-a adresat PCCOCS printr-o cerere, expediată prin poșta electronică, din care ar rezulta că banii i-ar fi aparținut lui. În aceste circumstanțe, persoana respectivă a fost citată și audiată, în după-amiaza zilei de ieri, în calitate de bănuit, cu garantarea drepturilor sale procesuale. Astfel, procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii subdiviziunilor specializate ale Serviciului Vamal, vor investiga și această versiune.

Bărbatul a comunicat pentru postul de televizune PRO TV că banii nu au fost declarați din cauza pandemiei COVID-19. Acesta a mai spus că, ieri, 11 mai, fiind însoțit de avocați, s-a prezentat în fața oamenilor legii pentru a demonstra proveniența banilor.

„Suma aceasta a fost una de-a mea. Am obținut-o dintr-o afacere de-a mea din Africa și am trimis-o spre Moldova, ca să continui investițiile în agricultură. Din cauza la COVID-19 nu am reușit să ajung la timp în Republia Moldova ca să declar banii.”, a declarat Adrian Dulgher.

Amintim că în ziua de Paște, pe 18 aprilie, la vama Leușeni, a fost descoperit un TIR ticsit cu euro, în pungi de plastic. Captura a fost reținută pe sensul intrării în Republica Moldova, TIR-ul venind din România.

Pe 1 mai, Procuratura Generală a anunțat că oamenii legii au depistat încă 50 de mii de euro ascunși în torpedoul camionului.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: