Un oraș din Italia renunță la decorațiunile de Crăciun. Unde vor fi direcționați banii economisiți?
Full Article 2 minutes read

Un oraș din Italia renunță la decorațiunile de Crăciun. Unde vor fi direcționați banii economisiți?

Din cauza războiului din Ucraina și a crizei energetice, autoritățile publice locale din orașul italian Pomigliano d’Arco au decis să renunțe anul acesta la decorațiile stradale. Banii economisiți vor fi oferiți familiilor care nu își permit să achite facturile, scrie Euronews.

Prețurile la energia electrică au devenit o povară pentru mulți consumatori casnici, dar și proprietari de întreprinderi. Din acest motiv, primarii din unele localități au decis să renunțe la decorațiunile festive și iluminatul stradal pentru a economisi bani. Aceștia vor fi redirecționați către consumatorii care nu își permit să plătească facturile.

Pomigliano d’Arco are o populație de 40.000 de mii de locuitori și pe teritoriul acestuia se află unul din cele mai importante centre industriale din sudul Italiei. 

M-am speriat imediat de creșterea de șase ori a facturii la electricitate la primăria noastră. Așa că am decis să nu organizez astfel de evenimente pentru care plătește tot orașul. Pentru că costul de funcționare a primăriei reflectă costul pentru oamenii obișnuiți în ceea ce privește serviciile și taxele”, a declarat primarul orașului, Gianluca del Mastro.

Potrivit edilului, ajutorul financiar va constitui circa 300 – 400 de euro: Am alocat 120 de mii de euro. Deocamdată nu știm exact câte familii vor beneficia de această inițiativă, dar vor fi multe. Estimăm că fiecare familie va primi între 300 și 400 de euro. Acest lucru este foarte important într-un astfel de moment istoric„. 


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: