Un pasager care se întorcea în România a fost depistat cu COVID-19 cu ajutorul unui câine poliţist, special antrenat
Full Article 2 minutes read

Un pasager care se întorcea în România a fost depistat cu COVID-19 cu ajutorul unui câine poliţist, special antrenat

Pentru prima dată în România, un bărbat din judeţul Alba a fost depistat cu COVID-19 cu ajutorul unui câine poliţist, special antrenat. S-a întâmplat în noaptea de vineri spre sâmbătă, în Aeroportul Internaţional din Sibiu. Pasagerul a ajuns de la Madrid și este vaccinat cu două doze de imunizare, informează Digi24.

„Pasagerul 1 a fost depistat de câinele antrenat, iar la testul rapid efectuat de personalul DSP acesta a ieşit pozitiv. A fost preluat de un echipaj SMURD şi transportat în Unitatea de Primiri Urgenţe pentru investigaţii de specialitate şi confirmare sau infirmare probabilă a bolii, acesta urmând a fi izolat la adresa declarată. Persoana depistată pozitiv avea cele două doze de vaccin făcute”, a precizat Chelcea.

Pasagerul prezenta simptome ale bolii, fiind declarat pozitiv şi la testul PCR efectuat la Spitalul Judeţean, a confirmat directorul adjunct al DSP Sibiu, Adela Morar.

În aeronava care a sosit vineri noaptea de la Madrid la Sibiu, câinii poliţişti au indicat ca suspect de COVID-19 şi un al doilea pasager, însă acesta a fost testat negativ, scrie Agerpres.

Aeroportul Internaţional din Sibiu este singurul din România unde echipe de câini special antrenaţi pot depista semne ale infecţiei cu SARS-CoV-2, la pasageri. Animalele au fost antrenate luni de zile folosindu-se mostre de transpiraţie de la pacienţi cu COVID-19, au precizat autorităţile locale.

Instructorii asigură că aceşti câini nu au cum să muşte vreun pasager şi nu reprezintă vreun pericol nici pentru persoanele alergice deoarece animalele nu pot ajunge cu botul efectiv la om, ci îl pot doar mirosi printr-un perete de protecţie, prevăzut cu găuri.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: