Un pensionar din Hâncești a rămas fără 176 de mii de lei în urma unei escrocherii cu cardurile bancare
Full Article 2 minutes read

Un pensionar din Hâncești a rămas fără 176 de mii de lei în urma unei escrocherii cu cardurile bancare

Un bărbat de 83 de ani, originar din mun. Hâncești a rămas fără pensia pe care o depozita pe un  cont bancar de 2 ani. Potrivit poliției, totul s-a întâmplat în urma unei scheme puse la cale de escroci.

Pensionarul a fost jefuit de 176 de mii de lei, bani pe care i-a depus pe card timp de doi ani. Polițiștii din Hîncești au fost sesizați la  27 aprilie, chiar de victimă.  

„M-au mințit și mi-au scos banii. În timp ce vorbeam cu ei pe Viber, ei îmi scoteau banii, acumulați timp de doi ani”, a relatat bărbatul.  

Oamenii legii au stabilit că, la 26 aprilie, în jurul orelor 18:00, victima a fost  telefonată de o persoană care s-a prezentat drept angajat al unei bănci comerciale. Individul l-a întrebat pe pensionar despre conturile sale bancare, iar acesta l-a crezut și i-a oferit datele.

Ulterior, prin abuz de încredere și înșelăciune, pensionarul i-a spus escrocului numărul cardului și codul său PIN. Pe card se aflau 182 de mii de lei.  

În urma discuțiilor cu reprezentanții băncii, polițiștii au constatat că de pe acel cont bancar au avut loc 8 extrageri, între orele 18:00-19:00. Suma a fost extrasă din orașul Moscova, Federația Rusă, prin intermediul companiei de transferuri bănești ,,Eldorado”.

Polițiștii întreprind acțiuni de  investigație  pentru a depista suspecții.

Forțele de ordine avertizează că frauda bancară prin telefon este o înșelătorie care devine din ce în ce mai des utilizată de către escroci.

Schema este simplă: o persoană apelează cetățenii sub pretextul să îi apere de o fraudă, câștigând în acest fel încrederea posesorului de card, care îi dictează datele și codurile, astfel oferindu-le escrocilor posibilitatea să le sustragă mijloacele financiare de pe carduri.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: