UPDATE Un polițist de frontieră – adus la sediul CNA: ar fi organizat trecerea ilegală a doi străini 
Full Article 2 minutes read

UPDATE Un polițist de frontieră – adus la sediul CNA: ar fi organizat trecerea ilegală a doi străini 

Un polițist de frontieră și complicele său sunt cercetați penal de Centrul Național Anticorupție (CNA) și procurori pentru organizarea trecerii ilegale peste frontiera de stat a doi ucraineni. 

Pe 3 ianuarie au fost efectuate percheziții la polițistul de frontieră și la complicele acestuia în cadrul unor cauze penale, pornite pe faptul comiterii coruperii pasive și traficului de influență.

CNA declară că un grup de persoane, susținând ca ar avea influență asupra angajaților Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF) și că îi pot determina să asigure trecerea nestingherită peste frontiera de stat a Republicii Moldova ar fi primit mijloace financiare, în criptomonedă, echivalente sumei de 12 500 de dolari şi 600 de euro de la doi cetățeni ai Ucrainei.

Astfel, exercitând influență asupra angajatului IGPF contra unei remunerări, a fost asigurată introducerea în Sistemul informațional „Traversări” a informației privind intrarea cetățenilor Ucrainei pe teritoriul Moldovei și aplicarea ștampilelor corespunzătoare în pașapoarte.

„Au fost obținute probe privind transferurile în criptomonedă și s-a constatat că cetățenii menționați nu au traversat frontiera prin Punctul de trecere Giurgiulești-Reni, așa cum era indicat în Sistemul informațional”, precizează CNA.

În prezent, au loc acțiuni de urmărire penală pe caz, două persoane fiind escortate la CNA.

UPDATE: Procuratura Anticorupție scrie că CNA și procurorii au descins cu percheziții la doi angajați ai Poliției de Frontieră.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: