Un pompier condamnat în dosarul Colectiv şi dat în urmărire generală, a fost găsit în R. Moldova
Full Article 2 minutes read

Un pompier condamnat în dosarul Colectiv şi dat în urmărire generală, a fost găsit în R. Moldova

Antonina Radu, o fostă angajată a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență din România,  condamnată în dosarul Colectiv şi dată în urmărire generală, a fost găsită în Republica Moldova.

Antonina Radu a fost prinsă în Republica Moldova, în timp ce încerca să fugă. Fosta angajată a ISU București a fost condamnată definitiv în dosarul Colectiv la 8 ani și 8 luni de închisoare. Femeia de 43 de ani fusese dată în urmărire generală după ce polițiștii nu au găsit-o la domiciliu.

„În urma cooperării poliţieneşti internaţionale, între Poliţia Română şi autorităţile din Republica Moldova, la data de 13 mai 2022, femeia, de 43 de ani, condamnată prin hotărârea definitivă a Curţii de Apel Bucureşti, în dosarul Colectiv, a fost localizată, în Republica Moldova.În acest caz, au fost demarate procedurile legale”, anunţă Poliția română, citată de Euronews România.

Potrivit procedurilor, pentru a o aduce în țară România trebuie să declanșeze procedura de extrădare, care poate fi una de durată. În primă fază, autoritățile române trimit celor din Republica Moldova mandatul european de arestare emis pe numele ei, iar o instanță din Republica Moldova se pronunță cu privire la instituirea unei măsuri preventive.

***

Antonina Radu și George Petrică Matei, pompierii care au permis funcționarea clubului Colectiv, deși știau că localul nu deține aviz de securitate la incendiu, au fost condamnați definitiv la 8 ani și 8 luni de închisoare. Antonia Radu nu s-a predat ieri la Poliție, după decizia Curții de Apel București, iar când polițiștii au mers acasă la ea să pună în aplicare mandatul de executare nu au găsit-o. Astfel, azi a fost dată în urmărire națională de poliție. Datele sale au fost publicate pe site-ul instituției.

Amintim că, pe 12 mai, primarul sectorului 5 al Bucureștiului, Cristian Popescu Piedone, a fost condamnat la 4 ani de închisoare în dosarul Colectiv.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: