Un post de televizune a fost sancționat cu 15 000 de lei. Și-a difuzat programele luni la rând fără licență
Full Article 2 minutes read

Un post de televizune a fost sancționat cu 15 000 de lei. Și-a difuzat programele luni la rând fără licență

Postul de televiziune Noroc TV a fost sancționat cu 15 000 de lei pentru că a difuzat circa patru luni, deși licența a expirat. Decizia a fost luată de Consiliul Audiovizualului (CA), care susține că a informat prin două scrisori administrația canalului despre expirarea termenului licenței, însă nu au fost luate măsuri în acest sens, informează portalul media-azi.md.

Licența de emisie a postului de televiziune Noroc TV a expirat la 17 octombrie 2021, iar televiziunea a continuat să emită serviciile de programe fără a avea acest drept, fapt constatat prin verificările specialiștilor CA.

Astfel, în cadrul ședinței din 9 februarie, membrul CA Eugeniu Rîbca a propus sancționarea postului de televiziune cu 19.000 de lei, marja fiind între 15.000 – 20.000 de lei în acest caz, pentru că televiziunea ar fi activat ilegal aproape patru luni și contrar somațiilor autorității. Membra CA Aneta Gonța a propus reducerea amenzii până la 15.000 de lei din cauza necunoașterii motivelor lipsei de reacție din partea televiziunii. Propunerea ei a fost susținută de majoritatea membrilor CA.

De asemenea, membrii CA au decis să suspende examinarea cererii de eliberare a unei noi licențe de emisie companiei Noroc Media pentru postul de televiziune Noroc TV. Televiziunea aparține Doiniței Topală, fiica fostului consilier municipal liberal Iurie Topală, ex-director al întreprinderii Calea Ferată. Cererea de eliberea a licenței a fost depusă pe 12 ianuarie la CA, ziua în care Iurie Topală a fost reţinut în Belgia în cadrul unei cauze penale pornite de procurorii din Republica Moldova.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: