Un post TV care difuza de două ori mai multe programe din Rusia decât avea voie, a pierdut procesul împotriva CA
Full Article 1 minutes read

Un post TV care difuza de două ori mai multe programe din Rusia decât avea voie, a pierdut procesul împotriva CA

Consiliul Audiovizualului (CA) anunță că câștigat în instanță procesul pornit de fondatorul postului Cinema 1, după ce CA a i-a respins solicitarea de a iniția un control asupra tuturor furnizorilor de servicii media la capitolul respectării concepției generale de programe. Decizia a fost luată de Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani, pe 20 martie.

Potrivit CA, furnizorul s-a plâns pe monitorizările repetate ale Consiliului, pe modul în care își respectă concepția de programe postul Cinema1 și a solicitat inițierea unui control ce va include toate serviciile media.

Acțiunea înaintată de A.Video-Content SRL, privind anularea deciziei CA din 15 iunie 2023, a fost respinsă de prima instanță ca fiind neîntemeiată.

Sursa citată precizează că ultimul control pe care l-a inițiat a arătat că postul difuza programe din Federația Rusă în proporție mai mare, aproape dublă, decât procentajul indicat în concepție și nu atinsese 19,24% de programe audiovizuale locale, realizate fiind 15,40%.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: