Un pui de balenă a rămas blocat în râul Tamisa. Salvatorii britanici au reușit să îl elibereze (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Un pui de balenă a rămas blocat în râul Tamisa. Salvatorii britanici au reușit să îl elibereze (VIDEO)

Echipele de salvare din Londra au reușit să elibereze un pui de balenă blocat în râul Tamisa și să îl direcționeze în siguranță, scrie  Reuters, citat de ziarulromânesc.net.

Au fost necesare patru ore pentru a elibera mamiferul care avea în jur de 3 metri, iar veterinarii au examinat animalul imediat ce a fost eliberat.

Balena a fost văzută înainte de ora 21:00, duminică, 9 mai, în sud-vestul Londrei.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @dkfitldn

Un echipaj de la Royal National Lifeboat Institute (RNLI) a lucrat până seara târziu pentru a elibera balena. Aceasta era prinsă într-un dispozitiv folosit pentru ridicarea și coborârea bărcilor, potrivit

Mașinăria se afla în zona Richmond, din Londra, la aproximativ 13 kilometri sud-vest de Westminster.

Imaginile video arată o mulțime de oameni care urmărea echipa de salvare în timp ce scotea balena din dispozitiv, în timp ce udau animalul cu un furtun de apă.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @dkfitldn

BBC a raportat că, după aproape patru ore, că balena a fost transportată cu succes într-o locație mai sigură.

În ciuda eliberării sale, balena rămâne încă în pericol, potrivit Martin Garside, un purtător de cuvânt al Autorității Portuare din Londra.

„Este un succes moderat în sensul că animalul nu mai este prins – dar viața acestei balene este în pericol: este rănită, este foarte mică și este foarte departe de casă”, a spus el pentru Reuters.

„Animalul vine din nordul Mării Nordului – deci este la sute de kilometri distanță de locul unde ar trebui să fie. Balena se află la o sută de mile de gura Mării Nordului, în estuarul Tamisei. Nu există nici un semn clar al mamei sale”, a mai spus specialistul.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: