„Un show și o încercare de a face teatru pe așteptările cetățenilor”. PSRM explică de ce nu a susținut moratoriul propus de PPDA
Full Article 2 minutes read

„Un show și o încercare de a face teatru pe așteptările cetățenilor”. PSRM explică de ce nu a susținut moratoriul propus de PPDA

Reprezentanții Partidului Sociliștilor din Moldova (PSRM) au explicat, în cadrul unui briefing de presă, de ce nu au susținut propunerea fracțiunii Platforma Demnitate și Adevăr, privind includerea pe ordinea de zi a ședinței de astăzi, 19 decembrie, a parlamentului, a proiectului despre moratoriul asupra „legii miliardului”. 

„Dacă cineva are memorie scurtă, aducem aminte despre acel guvern care a aprobat decizii criminale  privind privatizarea Băncii Economieii, a aeroportului și apoi acoperirea din rezervele Băncii Naționale a băncilor furate, apoi aprobarea „legii miliardului”. Unde au fost socialiștii atunci? Vă aducem aminte: în stradă! Am participat la sute de proteste. Am fost primii care am cerut ca aceste fărădelegi să fie stopate”, a declarat vicepreședintele parlamentului, Vlad Bătrîncea.

„Este un show și o încercare de a face teatru pe așteptările cetățenilor”, a mai menționat Bătrîncea.

La rândul său, socialistul Bogdan Țîrdea, s-a arătat indignat că Maia Sandu, în timp ce a fost premierul Republicii Moldova, nu a venit cu astfel de inițiative și a amintit că inițiativa a fost votată la inițiativa FMI-ului.

„Maia Sandu nu a recuperat niciun leu din miliardul furat, nu s-a adresat la companiile internaționale, nu a organizat un tender pentru a găsit vreo companie care să se ocupe de recuperarea banilor furați, nu a propus niciun moratoriu către Banca Națională pentru a suspenda acele procente pe care le plătește populația și nici nu a îndrăznit măcar să anuleze „legea miliardului”, a argumentat socialistul Bogdan Tîrdea.

Reprezentanții PSRM au mai spus că își doresc elucidarea circumstanțelor în care s-a produs jaful bancar.

„Noi considerăm că trebuie arestate toate persoanele care au fost implicate în furtul miliardului și cel mai important, trebuie recuperate resursele financiare”, a mai spus Bogdan Țîrdea.

Amintim că astăzi, în cadrul ședinței parlamentului, Alexandru Slusari, din partea fracțiunii PPDA, a propus includerea pe ordinea de zi examinarea proiectului de lege privind un moratoriu asupra așa-numitei „legi a miliardului”. Propunerea nu a fost susținută de majoritatea parlamentară. 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: