Un sirop pentru copii, restras de pe piața din România, nu și din Republica Moldova. Ce spune Agenţia Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale
Full Article 2 minutes read

Un sirop pentru copii, restras de pe piața din România, nu și din Republica Moldova. Ce spune Agenţia Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale

Agenţia Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale (AMDM) din Republica Moldova a reacționat la decizia autorităților române de a retrage de pe piața farmaceutică a două tipuri a medicamentului Debridat, din cauza suspiciunii că în unul dintre flacoane ar fi ajuns un corp metalic. Într-un comunicat publicat ieri, 12 decembrie, AMDM precizează că preparatul Debridat comercializat în Republica Moldova are deținător, producător și serii importate diferite de cele din România. 

Totodată, reprezentanții AMDM dau asigurări că monitorizează în permanența piața farmaceutică a Republicii Moldova și întreprind toate măsurile necesare pentru a asigura prezența pe piață doar a medicamentelor de calitate, eficiente și inofensive.

Pentru detalii suplimentare puteți contacta secția farmacovigilență și studii clinice, tel: 022 884328.

Precizăm că miercuri, 11 decembrie, de pe piața farmaceutică din România a fost retras preparatul Debridat 24 mg/5 ml granule pentru suspensie orală x 125 ml şi Debridat 24 mg/5 ml granule pentru suspensie orală x 250 ml. Acesta este un sirop des recomandat bebelusilor și copiilor, foarte folosit pentru tratamentul simptomatic al tulburărilor funcționale gastrointestinale și biliare, în special în cazul durerilor și crampelor abdominale, spasmelor digestive, excesului de gaze intestinale, diareei și/sau constipației.

Motivul ar fi un incident care s-a petrecut pe linia de umplere a fabricii din Franța, unde e posibil ca un corp metalic să fi ajuns într-unul din flacoane. Produsul din seriile afectate va fi distrus și după aceea se va relua distribuirea lui.

În total au fost retrase 43 de serii de la vânzare. Autoritățile române precizează că preparatul ar urma să lipsească din farmacii cel puțin până în primăvara anului viitor.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: