VIDEO Un șofer „a aruncat 1 200 lei pe masa polițistului” pentru a nu fi sancționat. Altul i-a lăsat în portiera automobilului 
Full Article 2 minutes read

VIDEO Un șofer „a aruncat 1 200 lei pe masa polițistului” pentru a nu fi sancționat. Altul i-a lăsat în portiera automobilului 

Reprezentanții Poliției Republicii Moldova declară că doi bărbați riscă să fie cercetați penal pentru corupere activă și refuzul de la testarea alcoolscopică. Ambii șoferi, pentru a scăpa de răspundere, au propus polițiștilor mită, unul din ei „a aruncat banii pe masa polițistului”, comunică oamenii legii. 

Noaptea trecută în jurul orei 03:00, polițiștii de patrulare au stopat în localitatea Giurgiulești din raionul Cahul un automobil de marca BMW la volanul căruia se afla un tânăr de 29 de ani din aceeași localitate. În timpul documentării, polițiștii au constatat că de la bărbat se simte un miros puternic de alcool, motiv pentru care i-a fost propusă testarea alcoolscopică.

„Șoferul a refuzat categoric, ba mai mult, a avut tentativa de a propune bani polițiștilor pentru a nu documenta cazul”, comunică reprezentanții Poliției. 

Deși polițiștii i-au explicat conducătorului auto prevederile legislației și răspunderea pe care o poartă în cazul coruperii polițiștilor, oamenii legii spun că acesta oricum a continuat acțiunile ilegale lăsând în portiera automobilului de serviciu 300 de euro.

„Imediat șoferul a fost înlăturat de la volan, iar automobilul a fost transmis unei rude”, se arată într-un comunicat al Poliției. 

Un alt caz similar a avut loc, tot ieri, în satul Țarigrad din raionul Drochia, unde un bărbat de 62 de ani fiind la volanul unui automobil de marca VAZ a fost stopat de polițiști pentru conducerea neuniformă pe drumul din localitate.

Conducătorului auto i-a fost propusă testarea alcoolscopică, acesta categoric a refuzat, a urcat la volanul automobilului și a plecat de la locul unde fusese stopat.

Acesta a fost depistat de polițiști în apropiere de domiciliul său. Ulterior fiind însoțit la sectorul de poliție pentru investigații.

„În biroul de serviciu, bărbatul a propus polițiștilor mită în sumă de 1 200 de lei pentru a nu înregistra cazul. Deși a fost somat să înceteze acțiunile ilegale, acesta a continuat să se manifeste agresiv și a aruncat banii pe masa polițistului”, comunică Poliția, menționând că acțiunile ilegale ale bărbatului urmează a fi investigate în cadrul unui proces penal. 

Cazurile au fost înregistrate și urmează a fi investigate conform legislației.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare. 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: