Un șomer din Bălți a fost reținut de CNA. A cerut mită €1400 de euro pentru perfectarea a două carnete de conducere
Full Article 2 minutes read

Un șomer din Bălți a fost reținut de CNA. A cerut mită €1400 de euro pentru perfectarea a două carnete de conducere

Un șomer din Bălți a fost reținut de ofițerii Direcției Generale Teritoriale Nord a CNA și procurorii anticorupție, fiind suspectat de trafic de influență. Acesta ar fi promis să-i ajute pe doi bărbați să obțină permis de conducere contra mită. Acesta a primit 600 de euro în acest scop.

Potrivit informației preliminare, suspectul ar fi susținut că are influență asupra unei persoane publice din cadrul Secției de Calificare a Conducătorilor Auto din Bălți, pe care poate s-o determine să îi favorizeze pe denunțători la susținerea probelor teoretice și practice ale examenului de obținere a permisului de conducere. Acesta ar fi pretins în total 1 400 de euro de la denunțători și a primit 600 de euro sub controlul ofițerilor GDT Nord, lângă Piața Centrală din Bălți.

În urma măsurilor speciale de investigație, suspectul a fost reținut pentru 72 de ore și se află în izolatorul CNA. Pe cazul dat a fost inițiată o urmărire penală pentru trafic de influență. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă o amendă în mărime de la 2000 la 3000 unităţi convenţionale (100 de mii de lei – 150 000 de lei) sau până la 6 ani de închisoare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: