Un tată și fiica sa, reținuți după ce au încercat să introducă în țară peste 17 kg de droguri
Full Article 2 minutes read

Un tată și fiica sa, reținuți după ce au încercat să introducă în țară peste 17 kg de droguri

Procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, în comun cu ofițerii Servicului Vamal au reținut, la punctul de trecere Lipcani, un tată și pe fiica sa, care transportau aproximativ 17,5 kilograme de hașiș, evaluat pe piața neagră la circa 6,7 milioane lei. Oamenii legii au reținut suspecții urmare a survenirii unor date operative de la Serviciul Informație și Securitate, obținute de la autoritățile din Ucraina.

Cazul a avut loc în seara zilei de 23 februarie.

Bănuiții au fost opriți în Lipcani, Briceni de către Echipele Mobile ale Serviciului Vamal pentru control în linia a doua și escortați la postul vamal „Criva”, pe unde cu doar câteva ore înainte ieșiseră spre Ucraina. Ulterior verificărilor, cele 178 de brichete cu substanță solidă de culoare maro, asemănătoare hașișului și cu miros specific au fost depistate în spațiul destinat roții de rezervă și ridicată de oamenii legii, după care a fost remisă spre expertizare.

Prin urmare, cei doi au fost reținuți pentru 72 de ore.

Bănuiții au vârste de 32 și 63 de ani, iar cei doi copii cu care călătoreau au vârstă școlară.

Urmează ca procurorii PCCOCS să determine necesitatea aplicării arestului preventiv în privința acestora, pentru desfășurarea obiectivă a investigațiilor.

Cercetările continuă, inclusiv în vederea tragerii la răspundere a complicilor, timp în care părțile vizate în acțiunile de urmărire penale se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: