Un telefon, documente și dispozitive informatice. PA anunță rezultatele perchezițiilor la contabila PSRM
Full Article 2 minutes read

Un telefon, documente și dispozitive informatice. PA anunță rezultatele perchezițiilor la contabila PSRM

În rezultatul percheziţiilor efectuate pe 20 august la domiciliul și automobilul contabilei Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, a fost depistat şi ridicat de către procurori, telefonul mobil al persoanei vizate. Procuratura Anticorupție (PA) susține că au fost depistate conversaţii efectuate de către aceasta cu diverse persoane atât prin SMS, cât și prin intermediul aplicațiilor online: Telegram, Viber, WhatsApp referitor la circumstanțele finanțării partidului politic vizat.

La fel, în cadrul percheziţiilor au fost depistate şi ridicate documente şi dispozitive informatice, care urmează a fi examinate şi apreciate în ansamblu cu alte probe administrate în cauza penală investigată.

Totodată, PA menţionează că, contabila PSRM este cercetată în stare de libertate, în privinţa acesteia începând cu 5 august 2022, fiind aplicată măsura preventivă sub formă de obligarea de a nu părăsi localitatea, având interdicţia de a comunica şi interacţiona direct sau mijlocit cu persoanele implicate în cadrul acestei cauze penale.

Amintim că în dimineața de 20 august, procurorii au descins cu percheziții la domiciliul contabilei PSRM.

Persoana vizată este învinuită acceptarea finanțării PSRM, din partea unui grup criminal, falsificarea rapoartelor de gestiune financiară a partidului politic PSRM pentru anii 2018 și 2019, falsificarea documentelor oficiale de către două sau mai multe persoane şi spălarea de bani de către un grup criminal organizat.

PSRM a condamnat acțiunile procurorilor. Ei susțin că este un dosar la comandă și „ face parte din șirul de acțiuni de capturare a statului”. Mai mult, ei spun că PSRM a reflectat corect și în termeni activitatea sa în rapoartele prezentare la CEC.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

.

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: