„Un viitor prim-ministru, după cum crede el, a ieșit duminică cu învinuiri”. Chicu susține că opoziția încearcă să blocheze ajutorul macrofinanciar din UE
Full Article 2 minutes read

„Un viitor prim-ministru, după cum crede el, a ieșit duminică cu învinuiri”. Chicu susține că opoziția încearcă să blocheze ajutorul macrofinanciar din UE

Premierul Ion Chicu susține că, odată cu votarea legii privind activitatea organizațiilor non-comerciale, Republica Moldova a îndeplinit toate condiționalitățile solicitate de Uniunea Europeană pentru oferirea tranșei a doua din ajutorul macrofinanciar, în mărime de 30 mln de euro. Șeful executivului a acuzat că politicienii din opoziția parlamentară încearcă să blocheze oferirea acestor bani.

„Am văzut că vicepreședintele unui partid, viitor prim-ministru, după cum crede el, a ieșit duminică cu învinuiri că R. Moldova nu a îndeplinit aceste condiționalități. Asta înseamnă că ei continuă să blocheze finanțarea R. Moldova, cum au făcut-o cu creditul rusesc. Noi înțelegem acest blocaj, această lozincă: „cu cât e mai rău în R. Moldova, cu atât de mai ușor să accezi la putere””, a spus Chicu.

Reacția vine după ce, duminică, vicepreședintele Platformei Demnitate și Adevăr, Igor Munteanu, a scris pe pagina sa de Facebook că R. Moldova nu a îndeplinit cele 8 condiționalități impuse de UE. Acesta a recunoscut, însă, că o parte din factorii care au împiedicat guvernul de a-și îndeplini angajamentele este criza provocată de pandemia de COVID-19.

@Despre cele 8 condiționalități ale UE pentru tranșa a 2RM nu și-a îndeplinit pe deplin cele 8 condiții stabilite în…

Gepostet von Igor Munteanu am Samstag, 13. Juni 2020

Premierul țării a mai spus că s-a avansat în discuțiile privind acordarea ajutorului macrofinanciar în mărime de 100 mln de euro din partea UE, anunțat acum cîteva luni.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: