Ungaria acordă încă 1000 de autorizații de tranzit fără plată pentru transportatorii din Republica Moldova
Full Article 1 minutes read

Ungaria acordă încă 1000 de autorizații de tranzit fără plată pentru transportatorii din Republica Moldova

Ministerul Inovației și Tehnologiilor al Ungariei acordă țării noastre încă 1000 de autorizații de tranzit fără plata taxei rutiere pentru unitățile de transport EURO III. Declarația a fost făcută de vicepremierul Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale. 

Potrivit oficialului moldovean, autorizațiile sunt valabile până la 31 ianuarie 2023.

„Mulțumesc colegilor din Ungaria. Este a doua mărire de contingent pentru transportul de mărfuri, după 24 februarie curent”, a scris ministrul, pe Facebook.

Pe 12 aprilie 2022, Agenția Națională Transport Auto comunica despre negocierile purtate cu Ministerul Inovației și Tehnologiilor al Ungariei pentru susținerea și încurajarea operatorilor de transport rutier, în condițiile actuale. În rezultat, Agenția anunța că a fost obținut contingentul suplimentar de 1000 autorizații pentru efectuarea transportului în tranzit pe teritoriul Ungariei cu unitățile de transport EURO III.

Anterior, ANTA informa că la demersul privind extinderea perioadei de tranzitare fără acte permisive, Ungaria a refuzat considerând că termenul acordat până la data de 17 martie a fost suficient pentru întoarcerea unităților de transport în Republica Moldova.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: