UNICEF avertizează: tot mai multe cazuri de violență față de copii
Full Article 2 minutes read

UNICEF avertizează: tot mai multe cazuri de violență față de copii

Numărul de cazuri de violență față de minori în punctele fierbinți ale lumii s-au dublat în ultimii 9 ani, potrivit datelor UNICEF, informează Deutsche Welle astăzi, 30 decembrie. Astfel, au fost înregistrate peste 170 de mii de astfel de cazuri.  

Numărul de cazuri de violență față de copii în zonele de conflict din lume a crescut simțitor în ultimul deceniu. În 2018, experții de la ONU au înregistrat peste 24 de mii de cazuri în regiunile afectate de conflicte armate, a anunțat UNICEF astăzi, 30 decembrie. Datele statistice respective includ crime, provocarea de răni, violență sexuală și răpiri. Numărul de astfel de cazuri înregistrate în 2018 este de două ori și jumătate mai mare față de cel din 2010.

În ultimii 10 ani, ONU a înregistrat peste 170 de mii de acte de violență față de copii în punctele de criză din lume. În medie, zilnic, se produc aproximativ 45 de astfel de cazuri. Potrivit datelor UNICEF, doar în 2018, în zonele de conflict au fost uciși și schilodiți peste 12 mii de copii. În 2019 tendițele s-au păstrat – în primele 6 luni au fost înregistrate peste 10 mii de cazuri de violență față de minori.

Potrivit informațiilor prezentate de UNICEF, creșterea numărului de cazuri de violență față de copii înregistrate oficial se explică prin faptul că în ultimii ani se depun tot mai mult eforturi pentru investigarea acestor incidente. Cu toate acestea, instituția presupune că și numărul de facto al infracțiunilor de acest fel a crescut simțitor. Totuși, rămân încă numeroase cazuri similare care nu sunt înregistrate oficial.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: