Unii bărbați ruși nu sunt lăsați să iasă din țară. La Aeroporturi au ajuns listele cu cei care vor fi mobilizați
Full Article 2 minutes read

Unii bărbați ruși nu sunt lăsați să iasă din țară. La Aeroporturi au ajuns listele cu cei care vor fi mobilizați

La punctele de trecere a frontierei din aeroporturile din Rusia, inclusiv la Moscova, au ajuns listele cu persoanele care urmează a fi mobilizate. Astfel a început verificarea bărbaților care părăsesc țara. Informația este comunicată de publicația rusă independentă The Bell care citează patru surse din industria aviației. Unor bărbați, potrivit publicației, li s-a interzis deja ieșirea din Rusia. 

Pe unul dintre aeroporturile din Moscova, potrivit sursei The Bell, 20 de bărbați de vârstă militară nu au trecut granița timp de o zi.

Pe un alt aeroport, publicației i s-a spus că primele interdicții au început să fie puse în noaptea de vineri spre sâmbătă, duminică au fost mai multe.

Două surse The Bell au declarat că restricțiile de călătorie se aplică nu numai pasagerilor, ci și membrilor echipajelor aeriene – au existat interdicții de călătorie pentru piloți și însoțitori de bord.

Amintim că Vladimir Putin a decretat la 21 septembrie mobilizare parțială în Rusia, în contextul războiului dus în Ucraina. Potrivit oficialilor ruși, peste 300 de mii de cetățeni ai Rusiei urmează a fi chemați la arme pentru a lupta în Ucraina.

Pe 25 septembrie curent, sute de femei au protestat la Iakuțk, capitala Iacutiei din Federația Rusă, împotriva mobilizării bărbaților ruși. Mame, bunici și iubite au încins o horă anti-război, înconjurând forțele de ordine prezente la eveniment.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: