„Unii moldoveni iau preparate pentru a ascunde că sunt febrili”. Autoritățile îndeamnă moldovenii să nu ascundă simptomele de COVID-19
Full Article 2 minutes read

„Unii moldoveni iau preparate pentru a ascunde că sunt febrili”. Autoritățile îndeamnă moldovenii să nu ascundă simptomele de COVID-19

Unii moldoveni își administrează preparate antipiretice, înainte de a urca la bordul avionului sau înainte de a traversa frontiera terestră a Republicii Moldova, pentru a ascunde faptul că sunt febrili. Despre acest lucru a menționat ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul briefingului matinal din 2 aprilie. 

„Prin aceste acțiuni dăunează în mod direct celor din jur și ulterior pot dăuna și sistemului medical, pentru că astfel de situații sunt frecvente”, a declarat Viorica Dumbrăveanu.

Și directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, a menționat că unele persoane care au fost în contact cu persoane cu COVID-19 ascund acest lucru, în consecință infectând medici și alte persoane din jurul lor.

„Avem nevoie de această informație pentru a lua măsuri prompte, ca să izolăm cât se poate de precoce persoana și ca să nu sufocăm sistemul de sănătate”, a explicat șeful ANSP.

Nicolae Furtună a îndemnat oamenii să fie sinceri, să contribuie la stoparea răspândirii noului tip de coronavirus.

Din cele 423 de cazuri COVID-19 confirmate în țară, 65 de pacienți sunt în stare gravă. Printre persoanele infectate sunt și 84 de lucrători medicali. 

Până acum, cinici oameni au murit, iar 23 s-au vindecat.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: