Unul dintre reprezentanții Partidului „ȘOR”, luat de poliție pentru că a vrut să dea buzna în curtea Președinției, în timpul vizitei comisarului european
Full Article 1 minutes read

Unul dintre reprezentanții Partidului „ȘOR”, luat de poliție pentru că a vrut să dea buzna în curtea Președinției, în timpul vizitei comisarului european

Președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, unul dintre organizatorii protestelor antiguvernamentale a ajuns pe mâna poliției după ce a încercat să intre în curtea Președinției împreună cu protestatarii. Juriștii Partidului ȘOR au declarat pentru NM că Țurcanu a fost audiat și eliberat. 

„Pentru nesubordonarea cu rea-voinţă dispoziţiei sau cererii legitime ale colaboratorului organelor de ocrotire a normelor de drept, cât și ultragierea colaboratorului organelor de ocrotire a normelor de drept, opunerea de rezistenţă, acesta a fost condus la Inspectoratul de poliție Buiucani pentru documentare. Pe caz a fost inițiată o procedură contravențională în stabilirea tuturor circumstanțele”, precizează IGP.

Amintim că simpatizații Partidului „ȘOR” , în frunte cu câțiva lideri ai formațiunii, inclusiv Țurcanu, au organizat un protest la poarta președinției, în timp ce șefa statului Maia Sandu susținea o conferință de presă cu Johannes Hahn, Comisarul European pentru Buget și Administrație, care efectuează o vizită de lucru la Chișinău.

Acesta a vorbit în fața oamenilor și a acuzat actuala guvernare că „nu are nici cele mai elementare atitudini democratice”. Totodată, el a cerut demisia puterii și organizarea alegerilor anticipate.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

 

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: