UPDATE Informația privind furtul unei broaște țestoase din Grădina Zoologică din Chișinău – falsă
Full Article 2 minutes read

UPDATE Informația privind furtul unei broaște țestoase din Grădina Zoologică din Chișinău – falsă

Grădina Zoologică din Chișinău a rămas fără o broască țestoasă. Declarația a fost făcută pe 8 august, pe Facebook, de reprezentanții Grădinii, care menționează că reptila a fost furată de un grup de vizitatori. Informația a fost publicată și pe site-ul oficial al Grădinii Zoologice, însă doar în versiunea rusă a acestuia.

UPDATE: Informația privind furtul din Grădina Zoologică din Chișinău a unei broaște țestoase este falsă. O declarație în acest sens a fost făcută pentru NM de șeful pazei Grădinii Zoologice, Ion Barcari, și de ofițerul de presă al poliției Natalia Stati.

Știrea inițială:

„Oamenii au venit să se odihnească cultural, și-au adus copiii cu ei… apoi au furat pur și simplu un animal de la Grădina Zoologică. (…) Nu ajungem pe lista țărilor civilizate”, se arată în mesajul reprezentanților Grădinii Zoologice.

Potrivit administrației Grădinii, vizitatorii au furat o broască țestoasă din Balcani. Se menționează că aceasta este o specie rară, greu de îngrijit.

„Conform înregistrărilor de pe camerele de supraveghere, grupul s-a apropiat de locul de vară pentru țestoase, un bărbat s-a despărțit de aceștia. Privind în jur și asigurându-se că paznicii nu erau la loc în acel moment, el s-a apropiat, a ridicat colțul capacului și a scos una din țestoase”, a relatat administrația, pe Facebook.

„Bărbatul s-a întors repede la prieteni, a pus țestoasa în coșul căruciorului pentru copii și a acoperit-o cu lucruri. Grupul și-a continuat plimbarea și a ieșit calm de pe teritoriu”, a adăugat administrația Grădinii Zoologice, fără a menționa dacă s-a adresat oamenilor legii în acest sens.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: