Urmărire penală în privința ex-directorului ASP – încheiată. Serghei Railean, învinuit de depășirea atribuțiilor și fals în acte publice
Full Article 2 minutes read

Urmărire penală în privința ex-directorului ASP – încheiată. Serghei Railean, învinuit de depășirea atribuțiilor și fals în acte publice

Urmărire penală în privința fostului director al Agenției Servicii Publice (ASP), Serghei Railean, învinuit de emiterea a zeci de buletine de identitate și pașapoarte cu încălcarea procedurilor, inclusiv în lipsa solicitanților – persoane afiliate lui Vladimir Plahotniuc, a fost încheiată. Despre aceasta a anunțat Procuratura Generală într-un comunicat de presă emis.

Potrivit sursei citate, procurorii PCCOCS îi incriminează lui Railean comiterea a două infracțiuni – depășirea atribuțiilor de serviciu și falsul în acte publice.

Conform legii penale, pedeapsa prevăzută pentru prima infracțiune este detenția în închisoare pentru un termen de la 6 la 10 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani; iar pentru a doua – amendă de până la 117.500 lei sau închisoare de la 1 la 6 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.

În vederea asigurării reparării prejudiciului cauzat statului prin infracțiunile incriminate, procurorii PCCOCS au dispus aplicarea măsurilor asiguratorii. De asemenea, potrivit PG, învinuirea adusă fostului director al Agenției vizează comiterea faptelor investigate în favoarea organizației criminale „Plahotniuc.”

În ceea ce privește complicii la comiterea infracțiunilor investigate, PG anunță că urmărirea penală este în fază finală.

Fostul director al Agenției Servicii Publice a fost reținut pe 3 mai într-un dosar penal pentru abuz de serviciu ce vizează procesul de achiziționare a blanchetelor.

Serghei Railean pledează nevinovat.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: