Următorul summit al Comunității Politice Europene ar putea avea loc în Republica Moldova
Full Article 2 minutes read

Următorul summit al Comunității Politice Europene ar putea avea loc în Republica Moldova

Următorul Summit al Comunității Politice Europene (CPE) ar putea avea loc în Republica Moldova sau Marea Britanie, relatează Reuters. Potrivit sursei, la reuniunile CPE ar putea participa nu doar lideri de state dar și miniștrii statelor membre.  

Summitul inaugural al CPE are loc joi la Praga, reunind lideri din 44 de state, inclusiv din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene. CPE este o inițiativă a președintelui francez, Emmanuel Macron, și reprezintă o platformă de dialog politic și cooperare dintre țările UE și cele din afara spațiului comunitar.

La eveniment participă și președinta țării Maia Sandu.

„Ne alăturăm astăzi celor 43 de lideri europeni la Praga pentru a reafirma angajamentul nostru pentru pace, securitate și energie accesibilă, în timp ce lansăm Comunitatea Politică Europeană anunțată de Președintele Emmanuel Macron”, a scris Maia Sandu pe Twitter.

Demnitarii discută la această reuniune despre amenințările la adresa securității și despre crizele cu care se confruntă Europa în materie de energie, climă, economie și imigrație.

Șeful UE pentru politică externă, Josep Borrell, a spus că întâlnirea va evidenția izolarea internațională a Moscovei din cauza războiului din Ucraina și este „o modalitate de a căuta o nouă ordine fără Rusia”.

În marginea summit-ului vor avea loc o serie de întâlniri bilaterale.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: