Los Angeles: Vaccinare obligatorie pentru toți elevii cu vârsta de 12 ani și mai mult, dacă vor să meargă la școală
Full Article 2 minutes read

Los Angeles: Vaccinare obligatorie pentru toți elevii cu vârsta de 12 ani și mai mult, dacă vor să meargă la școală

Toți elevii cu vârstele de peste 12 ani din Los Angeles trebuie să se vaccineze anti-Covid, dacă doresc să frecventeze o instituţie publică, scrie agenția Reuters, pe 10 septembrie. Singura scutire se face din considerente medicale sau religioase. 

Membrii consiliului administrativ al districtului școlar au votat în unanimitate pentru vaccinarea elevilor în săptămânile ce urmează. Astfel, toţi elevii prezenţi fizic în clasă trebuie să se vaccineze cu o primă doză până în 21 noiembrie, iar cu a doua până cel târziu în 19 decembrie.

Totodată, prin aceeași decizie, masca este obligatorie atât în interior, cât şi în exterior. Profesorii şi angajaţii din acest district urmează să fie vaccinaţi împotriva COVID -19. Decizia de vaccinare obligatorie nu va fi aplicată pentru o minoritate mică de elevi din al doilea cel mai mare district școlar din Los Angeles. Motivul este că aceștia au optat pentru ore de la distanță.

Vaccinarea obligatorie a copiilor este o temă de dezbatere în SUA. Președintele american Joe Biden, într-un discurs din 9 septembrie, a menționat despre necesitatea mai multor loturi de vaccin, în special pentru lucrătorii din învățământ.

Agenția SUA pentru Alimente și Medicamente a anunțat, în luna mai, despre posibilitatea administrării vaccinului  Pfizer și BioNTech copiilor cu vârsta de 12 ani și mai mult.

Și în Moldova ar puteafi aprobată imunizarea împotriva coronavirusului a copiilor cu vârsta de cel puțin 12 ani. Se întâmplă după ce, pe 23 august, Agenția Națională pentru de Sănătate Publică (ANSP) a aprobat acestă decizie, bazându-se pe recomandările Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: