Ursula von der Leyen și Josep Borrell au ajuns la Chișinău. Agenda înalților lideri europeni
Full Article 2 minutes read

Ursula von der Leyen și Josep Borrell au ajuns la Chișinău. Agenda înalților lideri europeni

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a ajuns la Chișinău, împreună cu Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politică de
Securitate, vicepreședintele Comisiei Europene, Josep Borrell. Înalții lideri europeni vor avea întrevederi pe 31 mai, la Chișinău, cu oficiali din Moldova, inclusiv președinta Maia Sandu, iar pe 1 iunie vor participa la Summitul Comunității Europene.  

Astăzi, 31 mai, președinta von der Leyen se va întâlni cu președinta Sandu. Ulterior, oficialele vor susține o conferință de presă comună la ora 17:00.

Mai târziu, Înaltul reprezentant Borrell va inaugura oficial noua misiune de parteneriat a Uniunii Europene în Moldova, împreună cu viceprim-ministrul/ministrul de externe Popescu și ministrul de interne, Ana Revenco.

Apoi, în prezența ministrului moldovean al apărării, Anatolie Nosatîi, ÎR Borrell va înmâna oficial echipamentul nou livrat Forțelor Armate ale Republicii Moldova, finanțat în cadrul Instrumentului european pentru pace.

Precizăm că NM va transmite în direct conferințele de presă și declarațiile oficialilor europeni.

Amintim că, pe 1 iunie, în Republica Moldova se va desfășura un eveniment istoric: pentru prima oară, summitul Comunității Politice Europene va avea loc în țara noastră. Evenimentul, care va reuni 49 de lideri europeni, va fi găzduit de complexul vitivinicol Castel Mimi. Lista oficialilor UE care și-au confirmat prezența la Summt poate fi consultată AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: