Usatîi îi cere unui consilier din Cahul să-și depună mandatul, după ce s-a vaccinat fără rând
Full Article 2 minutes read

Usatîi îi cere unui consilier din Cahul să-și depună mandatul, după ce s-a vaccinat fără rând

Renato Usatîi a solicitat demisia lui Sergiu Rența, consilierul Partidului Nostru din raionul Cahul. Reacția vine după ce acesta s-a vaccinat împotriva COVID-19, chiar dacă nu face parte din persoanele incluse în etapa I, cea a lucrătorilor medicali. 

Într-un live din 30 martie, primarul municipiului Bălți a criticat faptul că unele persoane beneficiază de vaccinuri prin mijloace frauduloase. Acesta a declarat că politicienii își permit să plătească pentru vaccin și a amintit că el însuși a fost imunizat cu Sputnik V în timpul unei călătorii în Dubai.

„Eu îi retrag mandatul de partid și îl rog să-și dea demisia din funcția de consilier. Așa ceva nu se poate. Sergiu Rența, ai pașaport românesc, tu puteai să te duci în România și să te vaccinezi, dar să nu spui că te-ai imunizat și să ștergi postarea”, a declarat Usatîi.

Usatîi îi cere unui consilier din Cahul să-și depună mandatul, după ce s-a vaccinat fără rând

Facebook

Zilele trecute, în Republica Moldova a izbucnit un scandal cu privire la utilizarea dozelor de vaccin anti-Covid. Totul a început după ce avocatul, liderul Partidului Schimbării Ștefan Gligor a scris pe pagina sa de Facebook că, potrivit unor surse, în raionul Edineț au fost imunizați, fără rând, anumiți consilieri raionali ai Partidului Socialiștilor (PSRM) și apropiați ai acestora. Cu o reacție la acest subiect a venit și consiliera prezidențială Ala Nemerenco, care a menționat că a auzit despre astfel de cazuri la Edineț, Ungheni și Chișinău.

Contactat de NM, președintele raionului Edineț a negat că s-ar fi vaccinat, însă a admis că unii consilieri au beneficiat de Pfizer.

Ulterior, Ministerul Sănătății a informat că a creat o comisie care va examina și stabili dacă au fost înregistrate încălcări în procesul de vaccinare.

Amintim că tot pe 30 martie, deputatul PDM Ion Leucă a recunoscut că s-a vaccinat anti-Covid la Glodeni. Acesta a argumentat că rămăseseră doze disponibile.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: