Usatîi s-a întâlnit cu ambasadorul SUA în Moldova: Am discutat despre prestația actualei guvernări
Full Article 2 minutes read

Usatîi s-a întâlnit cu ambasadorul SUA în Moldova: Am discutat despre prestația actualei guvernări

Fostul primar de Bălți Renato Usatîi a avut o întrevedere, la sediului formațiunii pe care a fondat-o, Partidul Nostru, cu ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent. D. Logsdon. Informația a fost făcută publică de către politician pe pagina sa de Facebook, unde a publicat și o fotografie cu diplomatul american.

„Am discutat despre crizele mai mici sau mai mari cu care se confruntă Republica Moldova și soluțiile posibile, inclusiv cele de natură politică. A fost o discuție utilă de bilanț la un an de guvernare, atât legată de prestația actualei guvernări, cât și ce ține de acțiunile opoziției din această perioadă. Desigur, viitorul ne-a preocupat cel mai mult, iar eu i-am dat asigurări domnului ambasador că cred în posibilitățile țării noastre, că drumul Moldovei spre un stat puternic se va baza pe o economie eficientă, cu plan clar de dezvoltare”, a scris Usatîi.

Pe 9 septembrie, Renato Usatîi a anunțat într-un live pe rețelele de socializare că planifică să întreprindă vizite de lucru în mai multe localități din țară și a îndemnat cetățenii să se implice pentru „refacerea formațiunii politice”.

Eu mai mult nu voi îndemna pe nimeni să voteze pentru vreun candidat sau altul. Eu niciodată nu lupt pentru funcții și fotolii. Eu am venit în politică cu tot ce am avut, dar voi alegeți niște „barani” (boi, din rusă, nota red.) care vă amăgesc (…) Scrieți localitatea și raionul de unde sunteți și unde vreți să creați oficiile locale ale partidului. Scrieți-mi și dacă sunteți de acord să vă implicați să recreăm partidul. Dacă sunt oameni care vor o schimbare, o s-o facem”, a menționat Usatîi.

Renato Usatîi și-a dat demisia din funcția de primar de Bălți după ce blocul său electoral a suferit eșec în alegerile anticipate din iulie al aceluiași an și nu a reușit să intre în parlament. A obținut numai 4,1% din voturi la parlamentare. În iulie 2021, el a anunțat că va demisiona și din funcția de președinte al formațiunii „Partidul Nostru”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: