Utilizatorii sunt atenționați în legătură cu escrocheriile în mediul online
Full Article 2 minutes read

Utilizatorii sunt atenționați în legătură cu escrocheriile în mediul online

Crește numărul cazurilor de escrocherii în mediul online. Utilizatorii sunt atenționați să fie prudenți, să nu ofere persoanelor necunoscute date cu caracter personal sau informații de pe cardurile bancare. Atenționări vor fi trimise de poliție și prin sms-uri la telefoanele mobile, transmite IPN.

Șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu, a spus în cadrul unei conferințe de presă că sunt diferite tipuri de escrocherii legate de carduri bancare. Cetățenii sunt apelați în numele reprezentanților unor instituțiilor bancare sau altor instituții ale statului și li se cer informații de pe cardurile bancare, fiindu-le apoi sustrase mijloacelel bănești.

În alte cazuri persoanele sunt sunate și li se spune că o rudă apropiată a provocat un accident rutier grav sau a comis o inflacțiune și, ca să scape de răspundere, trebuie să transfere o sumă de bani. Sau că persoana dragă a suferit într-un accident rutier și e nevoie de bani pentru spitalizare. Victime ale acestui gen de escrocherii devin în special persoanele în vârstă.

Persoanele sunt îndemnate să nu creadă pe cuvânt informația care li se comunică la telefon, să pună receptorul și să încerce să ia legătură cu ruda sau să sune la insituația care a fost vizată în discuție. De asemenea, oamenii sunt atenționați să nu facă tranzacții persoanelor pe care nu le cunosc și niciodată să nu dicreze nimănui numărul cardului bancar și codurile de securitate indicate pe versoul cardului. Chiar și dacă apelantul se prezintă ca și angajat al băncii. Și în acest caz persoana va pune receptorul și va suna personal la bancă, la numerele de telefonpe care le cunoaște, pentru a verifica dacă informația care i-a fost comunicată corespunde adevărului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: