Uzina „Electromaș” din Tiraspol și-a suspendat activitatea. Peste 600 de oameni au rămas fără salarii
Full Article 2 minutes read

Uzina „Electromaș” din Tiraspol și-a suspendat activitatea. Peste 600 de oameni au rămas fără salarii

Uzina „Electromaș” de la Tiraspol, regiunea transnistreană, și-a suspendat activitatea. TSV, publicație din stânga Nistrului, scrie că situația se datorează faptului că autoritățile de la Chișinău ar bloca exportul mărfurilor produse la uzină. 

Din august, uzina nu a mai putut exporta nimic în străinătate. Moldova nu permite acest lucru. Chișinăul clasifică motoarele electrice drept produse cu dublă utilizare, adică mărfuri militare. Deși, conform tuturor registrelor internaționale, motoarele electrice sunt mărfuri civile. „Electromaș” a depus 82 de pachete de documente la Agenția Servicii Publice din Moldova pentru livrarea de produse în Kazahstan, Kârgâzstan, România, Bulgaria, Turcia, Armenia, Letonia și Ucraina. Autorizația de export a fost obținută doar în 8 cazuri. Aceasta reprezintă mai puțin de 10 % din contractele semnate”, scrie TSV.

Potrivit sursei citate, în depozitele uzinei se află mărfuri în valoare de peste 3 milioane de euro, pregătite pentru a fi exportate.

De asemenea, TSV scrie că, din cauza întreruperii activității „Electromaș”, peste 600 de persoane au rămas fără locuri de muncă.

NM a solicitat un comentariu de la Biroul politici de reintegrare, însă, deocamdată, nu am primit un răspuns.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: