Va fi amendat episcopul Marchel pentru promovarea războiului? Poliția cercetează cazul de la Glodeni
Full Article 2 minutes read

Va fi amendat episcopul Marchel pentru promovarea războiului? Poliția cercetează cazul de la Glodeni

Gestul episcopului de Bălți și Fălești Marchel, care și-a decorat parbrizul mașinii cu panglica „Sfântul Gheorghe”, utilizată de armata rusă drept simbol al războiului, este în vizorul poliției, informează nordnews.md. Acum o săptămână, jurnaliștii portalului au publicat un reportaj la acest subiect.

Cazul a avut loc marți, 26 aprilie, la Festivalul Cântecului Sacru Pascal din raionul Glodeni și este înregistrat de oamenii legii.

„Cazul a fost înregistrat de către IP Glodeni, iar la moment se stabilesc toate circumstanțele. Până la luarea unei decizii finale nu vă putem comunica cum va fi atrasă la răspundere persoana”, a declarat pentru NordNews.md, ofițerul de presă al Inspectoratelor de Poliție Bălți, Fălești și Glodeni, Eugenia Molceanov.

Acum o săptămână, fața bisericească s-a arătat deranjată de întrebările jurnaliștilor și a refuzat să comenteze de ce și-a prins lenta bicoloră pe Mercedes-ul în valoare de peste 20 de mii de euro.

Din 20 aprilie, persoanele fizice care poartă astfel de însemne pot fi sancționate cu amendă de la 4500 la 9000 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 30 la 60 de ore. În privința persoanelor cu funcție de răspundere poate fi aplicată amenda de la 9000 la 18 000 de lei și, respectiv, în privința persoanelor juridice amendă de la 18 000 la 30 000 de lei.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: