Va fi creată o comisie responsabilă de lichidarea Centrului COVID-19 din Chișinău
Full Article 2 minutes read

Va fi creată o comisie responsabilă de lichidarea Centrului COVID-19 din Chișinău

Instituția Medico-Sanitară Publică „Centrul COVID-19 Chișinău”, amplasată la Centrul Internațional de Expoziții „Moldexpo”, va fi desființată. O decizie în acest sens a fost aprobată de Executiv, pe 4 aprilie.

Decizia cu privire la încetarea activității IMSP „Centrul COVID-19 Chișinău” a fost luată în contextul în care situația epidemiologică privind COVID-19 în Republica Moldova este relativ stabilă, iar în ultimul val al pandemiei centrul a fost utilizat doar pentru trierea persoanelor infectate, cele care aveau nevoie de tratament fiind transferate în instituțiile medicale.

De lichidarea Instituției Medico-Sanitare Publice „Centrul COVID-19 Chișinău” se va ocupa o comisie responsabilă, care va fi instituită de Ministerul Sănătății.

Centrul COVID de la Moldexpo a fost deschis în primăvara anului 2020, la inițiativa Primăriei Chișinău și a fostului guvern. După preluarea funcției de ministru al Sănătății, Ala Nemerenco a criticat faptul că Centrul s-a transformat din loc de triere în spital cu 400 de paturi, inclusiv 37 de reanimare.

Ministrul Sănătății a declarat că medicii activau în condiții „departe de orice standarde”, iar pacienții erau tratați în condiții necorespunzătoare. Nemerenco a vorbit și despre riscul care persista din cauza buteliilor de oxigen.

Informația privind decizia de închidere a centrului a apărut încă anul trecut. Primarul capitalei Ion Ceban a acuzat Guvernul că a luat decizia din motive economice.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: